Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu

shiatsu,do-in,gezondheid,nederland,health,opleiding,school,cursus workshops,shiatsu-therapie,den-haag,diagnosis,gratis,stress, behandeling,beroepsvereniging,ontspanning,oplossing,treatment,vriendelijk,diagnose,fitness

Alan Nash

 

Alan Nash - Directeur en docent Niveau 3 van de shiatsu beroepsopleiding

Alan Nash werd op 14 mei 1946 geboren in Londen. Na de "grammar school" studeerde hij psychologie aan het "Marylebone Instituut" in Londen. Aangezien hij geen studiebeurs kreeg was hij na een jaar genoodzaakt om te gaan werken. Hij ging werken in de wereld van de chemie, Informatica Technologie en natuurkunde. Echter, zijn ziel werd hierdoor niet gevoed.

Op zijn 24ste sloot Alan zich aan bij een grote groep jonge mensen met een Indiase leermeester. Toen begon een intensieve trainingsperiode waarin meditatie, Aikido, manuele therapie, Yoga, voetreflexologie, acupunctuur, Moxibustie en homeopathie werd bestudeerd.

In 1979 kwam hij als computerdeskundige naar Nederland maar studeerde verder in de richting van “healing”, waar hij inmiddels al een jaar of 15 mee bezig was. Hij studeerde Karate (Shotokan-stijl) bij Hans Haarthoorn in Utrecht.

In 1981/1982 volgde Alan een studie 'Bio metabolism European Laboratory for Nutrition and Nutrients' bij Professor Drs. E.F. Vogelaar, directeur van het Europees Nutriënten Laboratorium (ELN) te Utrecht. In 1983 startte hij zijn praktijk voor Voetreflexologie, “Healing” Do-In en Shiatsu in Lisse en gaf hij demonstraties en lessen in Shiatsu aan geïnteresseerden in de omgeving. Hij studeerde vanaf 1981 ook Shiatsu bij Yoshinori Miyashita in Amsterdam en heeft in dat jaar tevens de medische opleiding bij de N.V.G.N. in Amsterdam voltooid.

Daarna ontmoette hij in Groningen Yuichi Kawada Sensei (die nu aangesloten is als docent op de N.S.K.S.) en Kazunori Sasaki en studeerde bij hen traditionele oosterse geneeskunde en diagnostiek in 3 verschillende landen. In 1988 behaalde hij, cum laude, het diploma. In dat jaar startte hij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu.

In de jaren daarna heeft Alan zijn kennis en ervaring uitgebreid en zich gespecialiseerd in het helpen en behandelen van patiënten die binnen de reguliere geneeskunde niet geholpen kunnen worden.

In 2007 heeft hij Nederland vertegenwoordigd op het International Shiatsu Congress in Kiental, Zwitserland. Hij heeft als een van de 24 meest ervaren therapeuten uit Europa lezingen en demonstraties gegeven.

In 2009 heeft hij Nederland vertegenwoordigd op het International Shiatsu Congress in Le Canet, France. Hij heeft als een van de 5 meest ervaren therapeuten en leerkrachten uit Europa lezingen en demonstraties gegeven.

In 2011 en 2012 is Alan door de beroepsvereniging NVTCG Zhong (Nederland) gevraagd om workshops over diepgaande diagnose en techniek te geven aan leden van de Zhong vereniging. Zie Linkedin Profiel in het Engels bij downloads en links onderaan. 

<< Terug