Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu

shiatsu,do-in,gezondheid,nederland,health,opleiding,school,cursus workshops,shiatsu-therapie,den-haag,diagnosis,gratis,stress, behandeling,beroepsvereniging,ontspanning,oplossing,treatment,vriendelijk,diagnose,fitness

Manon Smits docente niveau 2

Manon Smits

In 2013 is Manon begonnen aan de N.S.K.S. als assistent-docent in het tweede jaar en sinds 2015 is zij verbonden aan de N.S.K.S. als docent van het tweede jaar.

In 2004 startte Manon met de opleiding tot shiatsu-therapeut bij academie Qing Bai/Shu Ha Ri. Hier is zij in 2007 voor afgestudeerd. Aansluitend heeft ze de Westers Medische Basis opleiding gevolgd. Na haar opleiding begon zij haar praktijk Elements Shiatsu-therapie. Eerst was deze gevestigd in Rotterdam, maar al gauw verhuisde zij naar Nieuwegein, waar zij nu haar full time praktijk aan huis heeft.

Tijdens het Zhong weekend in 2012 kwam zij in contact met Alan Nash. Zijn workshops Do In en shiatsu raakte haar en ze besloot dat zij meer van hem wilde leren. Zij gaf zich op voor het seminar in Lunteren en zo kwam ze in contact met de N.S.K.S..

Tijdens haar opleiding bij Qing Bai maakte zij al kennis met Do In. Dit heeft altijd haar interesse gehouden. Toen zij tijdens het eerder genoemde Zhong weekend hoorde over de Do In docentenopleiding bij Anushka Hofman, was zij verkocht en besloot deze opleiding te volgen. Deze heeft ze met succes afgerond in 2013. Inmiddels geeft zij wekelijkse vaste lessen hierin.

Naast de eerder genoemde opleidingen heeft Manon diverse bijscholingen gevolgd, waaronder shiatsu bij kinderen, shiatsu bij chronische vermoeidheid en depressie, Dorn therapie, polsdiagnostiek en healing tao. >> Docenten