Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu

shiatsu,do-in,gezondheid,nederland,health,opleiding,school,cursus workshops,shiatsu-therapie,den-haag,diagnosis,gratis,stress, behandeling,beroepsvereniging,ontspanning,oplossing,treatment,vriendelijk,diagnose,fitness

Behandeluren en Medische basiskennis
Behandeluren
Een van de verplichte modules voor het behalen van het diploma is de verslaglegging. De student dient gedurende de vierjarige opleiding in totaal verslag te leggen van 300 behandeluren. De formulieren hiervoor worden vanaf het eerste jaar uitgereikt. Ze zijn ook te vinden bij Downloads & Links, onder 'Formulieren'.

De verslagen tonen de inzichten en ontwikkelingen die de student doorloopt. Het is de bedoeling dat de formulieren ingevuld worden met de kennis en het niveau van waarnemen die de student op dat moment heeft. Dat betekent bijvoorbeeld dat men in het eerste jaar de hara-diagnose niet in hoeft te vullen aangezien dit pas vanaf het derde jaar wordt gedoceerd. De gezichtsdiagnose en lichaamshouding kunnen echter wel worden aangetekend. Naarmate de student meer leert en zich meer ontwikkeld, zal de verslaglegging uitgebreider worden en duidelijke diagnose gesteld kunnen worden.

Formulieren
De diagnoseformulieren dienen aan het einde van de studie in een overzichtelijke map ingeleverd te worden waarna beoordeling plaatsvindt.


Medische Basiskennis (HBO)
 

De medische basiskennis wordt bij de N.S.K.S. niet intern aangeboden. De student dient deze zelf bij een extern opleidingsinstituut te behalen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Veel van de studenten volgen de modules medische basiskennis via de beroepsvereniging N.V.S.T. Deze modules zijn ontwikkeld door de Dutch Bodywork Academy en bieden de kennis op HBO niveau aan. De student kan donateur worden van de stichting en ontvangt dan jaarlijks automathisch een uitnodiging voor het examen. Meer informatie is te vinden op de website van de N.V.S.T. 
 

 
 

INSCHRIJVEN

   

 

Online inschrijven maakt het makkelijk!

PDF ALGEMENE VOORWAARDEN

KALENDER