Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu

shiatsu,do-in,gezondheid,nederland,health,opleiding,school,cursus workshops,shiatsu-therapie,den-haag,diagnosis,gratis,stress, behandeling,beroepsvereniging,ontspanning,oplossing,treatment,vriendelijk,diagnose,fitness

DO-IN

DEZE SITE WORDT AFGEBOUWD - GA NAAR WWW.DO-IN.NL Nieuws en agendas
De Nederlandse School voor DO-IN heeft een EIGEN website 
Ga naar www.do-in.nl

Do-In Docenten Opleiding

met Anushka Hofman

Voor informatie over de Do-In Docenten Opleiding ga naar de website van de Nederlandse School voor Do-In

Als bijscholing volledig KTNO geaccrediteerd door de Zhong (TCM), NVST, LVNG en NWP.

Professioneel opgeleid worden door de Nederlandse bron van DO-IN.

Data overzicht DO-IN (docent) OPLEIDING 

Zie www.do-in.nlDO-IN Docent Opleiding/Training 

zie www.do-in.nl rn accredidatie bij de KTNO hierVolledige cursus agenda (ook voor vrouwen) 2018/2019 
Nieuw zomer en najaar zie www.do-in.nl


Kennis van meridianen wenselijk. Meridiaan (opleiding 2e jaar) jaar bij NSKS aanbevolen. 
Wat is DO-IN?

Do-In is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v.Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan. De oefenvorm heeft zijn oorsprong in de traditionele Oosterse geneeskunde die er vooral op gericht is om ziekten te voorkomen door het lichaam te ontgiften. Ook zie je Do-In terug in alle dojo's (oefenzalen) voor Oosterse vechtsporten. Hier worden de meridianen, acupunctuurpunten en Ki (chi) gebruikt om de vijand te kunnen uitschakelen. Tot voor kort was deze kennis geheim en overdracht strikt verboden. Bovendien had en heeft Do-In volgens de oude traditie nog een extra geheim, namelijk het verjongen en verlengen van leven.

Shiatsu en DO-IN

Shiatsu en Do-In zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Do-In, letterlijk vertaald "beweging van ki naar juiste vorm en plaats", vormt de basis voor iedere geschoolde shiatsu therapeut. Traditionele Shiatsu scholen zoals de N.S.K.S. trainen de cursisten nooit zonder een degelijke training in Do-In. Want hoe kan je immers een ander op de juiste wijze benaderen,  als je niet in staat bent je eigen ki te voelen en in balans te houden? Bij alle cursussen, trainingen en gedurende de vierjarige opleiding van de N.S.K.S. wordt  veel aandacht besteed aan de ontwikkeling, training en uitvoering van Do-In. Bij een shiatsu behandeling worden vaak specifieke Do-In oefeningen aangeraden om de patient een ondersteuning voor thuis te geven.

Effect van DO-IN

Veel mensen realiseren zich niet hoe groot het effect van mentale activiteiten op hun lichaam en gezondheid is. Het beoefenen van Do-In heft de negatieve effecten hiervan op. Het bevordert de mentale en fysieke stabiliteit en zorgt ervoor dat de organen niet meer onnodig belast worden.

Door de verschillende posities en bewegingen, worden de meridianen in het lichaam gestrekt en worden de ademhaling en geest samengebracht tot een vloeiend geheel. Dit stelt het lichaam in staat om blokkades in de energiestromen op te lossen, energie op te slaan en vocht, ki en onmisbare voedingsstoffen naar alle uithoeken van het lichaam te sturen.Do-In heeft zich voor ontelbare aantallen mensen bewezen met  een gunstig effect op:

 • de ademhaling
 • de stofwisseling
 • spijsvertering
 • de spieren
 • het endocrien
 • het immuunsysteem.


Hito
Hito (mens) is een Japans symbool voor het elkaar ondersteunen, met de voeten in ondersteunende aarde. Anushka Hofman is tevens kunstenares en maakt beelden van klei van Do-In en Hito. Hieronder is een exemplaar dat gebaseerd is op de Do-In oefening hieronder.

DO-IN voor vrouwen

Vrouwen Do-In is een vorm van Do-In die speciaal gericht is op de vrouw en haar (mogelijke) klachten.  Er wordt specifiek aandacht besteedt aan de bekkenbodem, de drie kringspieren en de endocriene klieren. Er wordt worden oefeningen gedaan om om vanuit het centrum de 'hara', te leren bewegen en vanuit hier kracht en energie op te bouwen die helend en opladend werkt.
De cursus werkt goed bij klachten als:

Do-In voor Vrouwen workshops en cursussen hier
English version - hier
- Lage energie
- Menstruatiestoornissen van velerlei aard
- Zwangerschap(klachten)
- Koude/pijnlijke buik en onderrug
- Overgangsklachten
- Verkramping en /of verslapping van de bekkenbodemspieren
- Stemmingswisselingen
- Zwakke seksuele energie

De lessen zijn mild en heerlijk ontspannend, vol plezier en 'vrouwengeheimen'. Er wordt kennis overgedragen die van onschatbare waarde is voor het geluk en de gezondheid van elke vrouw. De cursussen vinden twee maal per jaar plaats. Daarnaast worden speciale 'vrouwendagen' georganiseerd. Kijk voor meer informatie www.do-in.nl 

DO-IN beoefenen

Do-In kan door iedereen worden beoefend (jong en oud, fit of niet), op iedere plaats en neemt relatief weinig tijd in beslag. 15 min. per dag is al voldoende om je lichaamshouding te verbeteren, je spieren te versoepelen, je ademhaling te verdiepen en je weerstand te verhogen. Geestelijk zal je stabieler zijn en tegen stress ben je veel beter bestand.


Do-In bestaat uit de volgende onderdelen:
 • Opwarm(losmaak)oefeningen
 • Meridiaanstrekkingen
 • Concentratie-en meditatie oefeningen voor het opbouwen van Ki (levensenergie)
 • Harmonisering van de ademhaling
 • Do-In Ankyo: massagetechnieken op jezelf of bij een partner

Contact Anushka

Gekwalificeerde DO-IN docenten

Voor een lijst van Do-in (docenten), afgestudeerd aan de Nederlandse School voor Do In
ga naar www.do-in.nl