Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu

shiatsu,do-in,gezondheid,nederland,health,opleiding,school,cursus workshops,shiatsu-therapie,den-haag,diagnosis,gratis,stress, behandeling,beroepsvereniging,ontspanning,oplossing,treatment,vriendelijk,diagnose,fitness

Nieuws

DEZE SITE WORDT AFGEBOUWD !!! VOOR NIEUWS KLIK HIER

Gratis proefles Shiatsu en DO-IN woensdag a.s. Klik HERE nu en

registreer straks. Max 20 personen Bel secretariaat of klik mail

De Nieuwe website is klaar en veilig! - Klik hier om ons daar te bezoeken

Welkom op de nieuwe   www.shiatsu.nl

Wij zijn heel blij. Een nieuwe website is online. Helemaal veilig en up to date. . Wij werken voortdurend om ons en jullie een nieuwe stijl en helderheid te presenteren.   Het is zover. Bezoek ons Hier. Voortaan zijn bijna de laatste updates op www.shiatsu.nl . www.shiatsudutch.com blijft voorlopig online Hier is de nieuwe DO-IN film van het vierde niveau van de HBO niveau opleiding tot shiatsu therapeut met Kawada sensei. Niet missen. Het is erg leuk en dynamisch. Hier is de Link als je de DvD van Belgische TV wil kopen voor ongeveer 16 euro.

Bekijk onze nieuwe brochure - STUDIE GIDS hier

Hier is de Nieuwe NSKS Agenda 2018-19 PDFDe N.S.K.S. biedt elk jaar in het voor- en naseizoen studenten de gelegenheid om hun vaardigheden extra te ontwikkelen door oefenavonden en oefen weekenden te organiseren. Deze avonden en weekenden zijn geschikt voor studenten van alle niveaus.
De serie oefenavonden beginnen op de maandag avond na de school open dag.

Bel de secretariaat 0031 (0)70 383 1500 voor informatie

 


Oefenavonden beginnen op maandag avonden na elke Open Dag van 20.00 - 22.00 en zijn GRATIS.

Inschrijving via secretariaat is verplicht


Goed om te weten. Met het meebrengen van een familie lid, vriend(in) om kan je starten met een grote korting.

Maak het leren gezellig met een studie partner en ontvang a serieuze korting.

Studenten die al de opleiding zijn Mogen ook hiervan meegenieten.NSKS nascholingen geaccrediteerd door de VBAG

Door de kwaliteit, betrouwbaarheid en bekendheid heeft, via de K.T.N.O., de V.B.A.G. alle nascholing geaccrediteerd. Nu mogen VBAG leden, met 10% korting, studie punten halen en nog genieten van de bijzondere gelegenheid om onze bijscholingen en opleiding onderdelen bij te wonen. Welkom.
Goed om te weten. Met het meebrengen van een familie lid, vriend(in) om kan je starten met een grote korting.

Maak het leren gezellig met een studie partner en onvang a serieuze korting.

Studenten die al de opleiding zijn Mogen ook hiervan meegenieten.

zie  kortingen hier

NSKS nascholingen geaccrediteerd door de VBAG

Door de kwaliteit, betrouwbaarheid en bekendheid heeft, via de K.T.N.O., de V.B.A.G. alle nascholingen geaccrediteerd. Nu mogen VBAG leden, met 10% korting, studie punten halen en nog genieten van de bijzondere gelegenheid om onze bijscholingen en opleiding onderdelen bij te wonen. Welkom.

MOXA - Blijf warm voor en door de winter -  zie PDF 2017-18

Alles over Moxa

 

Vernieuwde Internationale standarden

De vernieuwde internationale standaard voor de benaming en locaties van meridiaanpunten, tsubo's genaamd, is inmiddels geïntroduceerd in ons lesprogramma. 

Studenten hoeven niet langer denamen van de meridiaanpunten te kennen in een andere taal dan hun moedertaal. Er wordt verwacht dat ze meridiaanpunten kunnen benoemen volgens het internationaal geaccepteerde naam- en nummering systeem. Dit betekend dat er bij de examens geen puntenaftrek zal zijn voor het niet kunnen benoemen van de Oriëntaalse naam van een meridiaanpunt. Wel kan het nog voorkomen dat de oriëntaalse namen worden gebruikt door onze leraren om kennis en inzicht van de originele betekenis te geven. Deze geven een groter en interessanter beeld van de meridiaanpunten en hun relaties. Voor elke student, waar dan ook, zal dit nieuws de barrière verbreken in het communiceren met studenten en therapeuten van andere landen. Dit is een grote stap vooruit. Met name in Europa waar we, in tegenstelling tot Amerika, waar er een universele taal geldt, te maken hebben met het nadeel van een breed scala aan talen. Nu kunnen studenten en therapeuten die zwak zijn in talen zich met meer enthousiasme verdiepen in de materie door o.a. gebruik te maken van de verschillende gepubliceerde vertalingen. Hierdoor kunnen zij met meer voldoening en interesse studeren in hun eigen tempo. Uiteindelijk wil elke goede school haar studenten opleiden tot kwalitatieve therapeuten met het helpen van mensen als hoofddoel, zonder een taalkundig genie te hoeven zijn.

8 Februari 2013 - Volledige accreditatie door de NVST tot 2018

Meer goed nieuws! Een goed begin van het jaar van de Slang (meer informatie vind je op het web - Chinese astrologie is interessant als je je eenmaal hebt verdiept in de I-Ching en hexagrammen). Onze vierjarige H.B.O. Shiatsu opleiding is nu volledig geaccrediteerd door de NVST tot 2018. Wij werden al vanaf het eind van de vorige eeuw aanbevolen door de NVST voor onze bij- en nascholing cursussen. Dit is fantastisch nieuws voor de vele therapeuten die al jaren zijn aangesloten bij deze beroepsvereniging. We blijven zoeken naar ondersteuning voor deze therapeuten, alsmede in het geven van master-classes. Wij danken de NVST voor deze accreditatie en harde werk bij hun succesvolle recente reorganisatie. Moge onze therapeuten en studenten genieten van hun nieuwe status. 

23 Februari 2012De N.S.K.S. is bezig met de K.T.N.O om te voldoen aan de aankomende Nedelandse regelingen en eisen voor acceptatie als ministeriele geaccrediteerde H.B.O. instituut.  

De N.S.K.S. is bezig met de K.T.N.O om te voldoen aan de aankomende Nedelandse regelingen en eisen voor acceptatie als ministeriele geaccrediteerde H.B.O. instituut. Dit wordt uitgevoerd in fasen per jaar tot 2015-17. Aan de eerste fase is al succesvol voldaan. 

Het is vanaf nu dus mogelijk om te beginnen met de opleiding Shiatsu therapeut en gekwalificeerd te kunnen zijn voor een diploma op landelijk niveau als therapeut binnen een beschermde en accrediteerde beroepsgroep tegen de tijd dat de stappen zijn afgerond.

Let op! Diegene die wilden komen en contact met ons hebben gehad mogen alsnog inschrijven met gebruik van de extra Open Dag €.100,-- korting. Wees welkom.

Juni 2011 - Voorheen "Vorm en Leegte" - Nu Boeddha Magazine 

Het getransformeerde magazine is nu erg mooi geworden. In de net verschenen zomer (eerste) editie is nummer een van een serie artikelen over Shiatsu en Do-In ivm de seizoenen geschreven door Alan Nash en Lilian Kluivers. Het eerste deel door Alan Nash is hier te zien/downloaden.

Juni  2011  Radio 5 - Interview met Alan Nash

Radio 5 - Interview "De 7e Hemel" met Alan Nash via boeddhistische omroep.

Beluister het item hier (Even geduld om audio bestand te laten downloaden)

Met veel dank aan Marlous Lazaal 

Oktober 2010Artikel van Onkruid tijdschrift over Shiatsu

Korting basiscursus!

Wil je aan een basiscursus meedoen? Wil je niet alleen komen? Breng een vriend(in), familie lid en ontvang beiden een korting. Plaats van € 135,- betalen jullie beiden € 125,- Wil je aan meerdere achtereenvolgende basis cursussen meedoen (minimaal 2 en maximaal 4) dan is de korting ook geldig als je alleen voor jezelf aanmeldt. 

18 December 2009 - Interview Alan Nash in tijdschrift Vorm en Leegte
Magazine Vorm en Leegte

Vorm en Leegte is een kwartaalblad dat haar lezers laat kennismaken met het Boeddhisme als inspiratiebron voor de moderne Westerse mens. Op 18 december verscheen de nieuwe editie van het tijdschrift met daarin een interview met Alan Nash over de relatie tussen Shiatsu en het Boeddhisme.

  • Klik op de foto om het gehele artikel te lezen!
  • Klik hier om het origineel in PDF te downloaden.
 

Oktober 2009 - Verslag Internationaal Shiatsu Congres FFST van 17/18 oktober 2009

Alan Nash en Anushka Hofman zijn met veel warmte ontvangen op het Shiatsu Congres in Canet, Frankrijk. Zij hebben reeds nieuwe uitnodigingen gekregen om deel te nemen in opkomende shiatsu bijeenkomsten in Kiental (ISS), Berlijn en de FFST. Bij downloads & links is het gehele verslag te lezen van Anushka Hofman over haar belevingen en ervaringen gedurende het congres. 

 
Korting voor de opleiding voor basiscursisten!

Voor trouwe studenten die reeds de basiscursus volgen, heeft de N.S.K.S. nu een speciale aanbieding. Als zij zich inschrijven voor de aankomende Hbo shiatsu opleiding, ontvangen ze het bedrag dat ze betaald hebben voor de basiscursus als korting. Meer informatie vind u onder downloads, waardebon voor basiscursus studenten.